Page content

article content

Hoe maak je cupcakes?

Ben je binnenkort jarig maar weet je niet wat je moet trakteren op je werk? Of moet je kind trakteren op school? Wat denk je vanzelf-gemaakte cupcakes? Ze zijn makkelijk om mee te nemen en je hebt geen borden of bestek nodig, makkelijk toch?

Heb je niet zo veel tijd of heb je nog nooit cupcakes gebakken? Lees dan zeker verder! In deze blog zal ik namelijk uitleggen hoe makkelijk het is om in een mum van tijd perfecte cupcakes te maken met behulp van de ‘bak het zelf’ cupcake mix, boter en eieren.

Basis cupcakes:

Wat heb je nodig?

  • 500 gram ‘bak het zelf’ Cupcake mix
  • 300 gram boter
  • 250 gram ei ( ongeveer 5 eieren maat M)
  • Cupcake cups
  • Muffin bakvorm
  • Mixer

Aan de slag:

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. De oven voorverwarmen op 180°C (heteluchtoven 160°C, gasoven 3).
  3. Verdeel de cupcake cups over de muffin bakvorm.
  4. Klop de boter tot deze licht en smeuïg is.
  5. Voeg de cupcake mix en eieren toe aan de boter en klop op de middelste versnelling tot een luchtig beslag (ongeveer 5 minuten).
  6. Vul de cupcake cups voor de helft vol met beslag
  7. Plaats de muffin bakvorm in de oven en bak voor 15 – 20 minuten.
  8. Neem de cupcakes uit de oven en laat deze 1 min. in de muffinvorm op een rooster afkoelen.
  9. Na een minuut haal je de cupcakes voorzichtig uit het bakblik en laat ze helemaal afkoelen.

Cupcake versieren

De cupcakes zijn nu klaar om verder te decoreren met een topping en eetbare decoraties zoals sprinkles.

Tips en trucs:

  • Gebruik een afgestreepte ijsbollepel om de cupcake cups te vullen. Zo ben je zeker dat je de perfecte hoeveelheid beslag hebt voor iedere cupcake.
  • Bewaar de cupcakes 1 tot 3 dagen in een luchtdichte doos, buiten de koelkast of 2 – 3 maanden in de diepvries.
  • In de webshop hebben we een lekker botercrème mix voor een overheerlijke en luchtige botercrème!

 

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Hoe maak je cupcakes?

Plaats een reactie


*