Page content

article content

Hoe maak je een taart?

Hoe maak je een taartJe kent het wel, er komen gasten op verjaardags visite en je wilt ze verwennen met een mooie, luchtige taart. Wat is er dan nog beter dan een zelfgemaakte taart! Maar dan is natuurlijk de vraag: Hoe maak je een taart? Ik wil een mooie taart die leuk uitziet, heerlijk smaakt en ook nog betaalbaar is. Dat zal ik je in de komende blogs allemaal uitleggen. We gaan het hebben over de benodigdheden, de bereidingswijze en natuurlijk hoe je de taart prachtig kunt versieren!

We beginnen met de basis biscuittaart van 20cm. Met de biscuittaart mix van “Bak Het Zelf” heb je alleen extra eieren en water nodig, dus altijd handig om dit in de keukenkast te hebben, want er is altijd iets te vieren met taart!

Wat heb je nodig om een taart te maken?

Aan de slag: 

  1. De oven voorverwarmen op 180°C (heteluchtoven 160°C, gasoven 3).
  2. Bakpan invetten.
  3. Alle ingrediënten in de kom van de mixer doen en eerst 1 minuut op de laagste stand mixen zodat alles goed door elkaar gemengd is. Klop dan het geheel voor 7 minuten op de hoogste stand. Als het goed is, is het volume nu verdubbeld.
  4. Mix het geheel nu voor 2 minuten op de laagste snelheid. Dit geeft een fijnere en regelmatigere structuur.
  5. Schep de mix zo luchtig mogelijk in de ingevette bakpan en bak deze voor 25 – 30 minuten gaar. De biscuit taart is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten ondersteboven afkoelen op een rooster.
  6. Laat de taart afkloenen en versier deze eventueel naar eigen wens.

Hoe maak je een taart, Tips en trucs:

  • Het is heel belangrijk dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn! Dit zorgt ervoor dat de lucht in het beslag wordt vastgehouden en tijdens het bakken zorgt deze vastgehouden lucht voor een luchtige taart!
  • De oven niet tussentijds openen. De koude lucht die dan binnenstroomt kan ervoor zorgen dat de taart inzakt.
  • Als je de taart ondersteboven op de rooster laat afkoelen, dan krijg je een mooi vlakke bovenkant!

Wanneer je al deze stappen hebt gevolgd, zal je een heerlijke taart op tafel kunnen zetten waar iedereen van zal genieten. En ook u zult genieten, want wat smaakt nou lekkerder dan een taart waar je trots op bent?

Wil je de taartmix bestellen? Ga dan naar onze webshop. Je hebt keuze uit mixen vanaf 500 gram tot zelfs 5 kilo! En je kan kiezen uit 2 smaken.

Comment Section

2 reacties op “Hoe maak je een taart?


Door onbekende boze bezoeker /bakker op 2 juni 2019

snap het niet goed, het is heel onduidelijk en een beetje gek mijn taart is mislukt dus ik raad het aan eerst heel goed te lezen en daarna pas te bakken want anders krijg je een mislukte taart omdat ze dingen pas laten aangeven dan andere dingen die je moet doen 🙁


Door SNAP op 15 juli 2019

IK SNAP ER GEEN BAL VAN!!

Plaats een reactie


*