Page content

article content

Wat is eetbaar kant?

Is er iets klassiekers en tijdlozer op een bruiloft dan kant? Nou ja, misschien rozen. Maar de laatste tijd is eetbaar kant voor gebak een zeer gewilde stijl geworden. Het is een techniek die alle taarten bakkers zouden moeten kunnen.

De meest populaire en gewilde methode die momenteel door cakedecorateurs wordt gebruikt, is eetbaar kantmateriaal. De vloeistof wordt in een zeer ondiepe kant vorm gegoten, uitgestreken en dan gedroogd, waardoor een flexibele en onmogelijke kant effect ontstaat. Prachtige patronen, lange stroken prachtig gaas en een duurzame verwerkbaarheid maken deze techniek tot één van de vriendelijkste om te maken. Ik heb met taartkantmateriaal gewerkt en zelfs na 6 maanden bewaren in een luchtdichte verpakking is het nog steeds perfect buigzaam en klaar voor een taart. Over gemakkelijk gesproken!

Tips voor het werken met eetbare kantmaterialen:

  1. Je kunt zelf kant maken of er zijn ook kant en klaar mixen die zorgen voor een perfect resultaat.
  2. Wees geduldig! Laat het volledig in de vorm drogen voordat u het verwijdert. Dit vereist geduld, maar de frustratie van een stuk gescheurde kant is de moeite waard om een ​​paar minuten verder een boek te lezen met een kop thee.
  3.  Voeg wat gelkleur toe tijdens het mixproces om je cake te accentueren. Houd er rekening mee dat gelkleuren hoog geconcentreerd zijn en dat uw partij kantmateriaal klein is, dus voeg een beetje toe met de punt van een tandenstoker tot u de gewenste kleur krijgt. Houd er ook rekening mee dat het er een keer donkerder uit zal zien als het nog nat is.
  4.  Leer kant zelf maken. Misschien merk je dat het zelf maken smakelijker en kostenefficiënter is dan de soms dure mixen, en het is altijd leuk om te experimenteren!
  5.  De sleutel tot veel van de vormtechniek is het bereiken van de juiste dikte (of dunheid) van de suikerpasta voor het gieten.

Applicatie tips:

Om de pasta gemakkelijker in de mal te laten passen, gebruikt u een soortgelijk gevormd bloemblad of vormsnijder voordat u het in de mal plaatst. Het vermindert de hoeveelheid “opruimen” van de randen van het stuk dat u later moet doen. Ook zult u geen overtollige suikerpasta hebben die blootgesteld is aan lucht en zo uitdroogt.

Glansstof brengt de fijne details naar voren als geen ander. Ik geef de voorkeur aan een eenvoudige parelglans.

Bestel mix voor eetbaar kant op onze webshop

Comment Section

0 reacties op “Wat is eetbaar kant?

Plaats een reactie


*