Page content

article content

Wat heb je nodig om een taart te decoreren?

Structuur rollers

Structuur rollers zijn deegrollers die voorzien zijn van een patroon. Structuur rollers zijn geweldige gereedschappen om te hebben, want ze geven je de mogelijkheid om verbazingwekkende details toe te voegen aan je met fondant bedekte taarten, cupcakes en koekjes. Ze zijn ook ideaal voor kleinere details. Als u bijvoorbeeld een baby shower-cake wilt maken, kunt u deze gebruiken voor de baby-deken en/of het slabbetje enzovoort. Je kunt ze ook gebruiken om heel  de taart te bedekken met een mooi patroon. Het is wel belangrijk dat je in één keer de patroon over de fondant rolt met een gelijkmatige druk. Het is ook makkelijker om de fondant voor de zijkanten en bovenkant van de taart apart te structuren (zie structuurmatten op fondant methode 1 hieronder).

Structuur rollers bestellen

Stencils

Stencils zijn een zeer effectieve en relatief eenvoudige methode om indrukwekkende decoraties en patronen te maken voor uw projecten voor taartversiering. Het is het beste om stencils te gebruiken die gemaakt zijn voor culinair gebruik en van plastic zijn, maar wandstencils zijn ook erg mooi en hebben veel interessante opties. Er zijn veel verschillende effecten die kunnen worden gecreëerd op basis van stencils met gelkleurpasta, kleurpoeder en zelfs eenvoudige poedersuiker of cacao. U hoeft alleen maar te beslissen welke look nodig is voor de cake of koekjes.

Zorg ervoor dat u een sjabloon kiest die de juiste maat heeft voor het oppervlakte dat je wilt bedekken. Een klein ontwerp is meer geschikt voor een koekje of cupcake en een groter sjabloon kan worden gebruikt voor het afdekken van de hele bovenkant van een cake of het versieren van de zijkanten.

Stencils op fondant

Met kleurpoeder

Een stencil bestrooien met eetbaar kleurpoeder is een effectieve manier om mooie ontwerpen te maken. Leg je stencil op de fondant of leg meer dan één patroon op. Gebruik een fondant smoother om de stencil naar beneden te duwen zodat de fondant een beetje door het patroon knijpt.

Gebruik een kwast of vingertop om een ​​klein beetje plantaardig bakvet op de blootgestelde fondant af te vegen.

Selecteer een verfkwast met grote, zachte haren en dompel het hele oppervlak in uw poeder. Tik op het penseel om het extra stof te verwijderen en breng vervolgens het penseel op het sjabloon aan. Zorg ervoor dat u ook het extra stof van het oppervlak van het sjabloon verwijdert, zodat het ontwerp niet verpest wordt wanneer u het optilt. U kunt verschillende kleurenpoeders gebruiken in een ontwerp, mits u voor elke kleur schone penselen gebruikt, zodat u het patroon niet vervuilt. Til de stencil voorzichtig weg van de fondant  met behulp van twee handen indien nodig.

Met vloeibare kleurstof

Je kunt net zo gemakkelijk op fondant schilderen als op een muur of op papier. Leg de stencil op de fondant en gebruik schone verfborstels om kleur aan te brengen op de belichte delen en zorg ervoor dat je binnen de lijnen blijft. Verwijder het sjabloon en laat de gel pasta kleuren drogen.

Stencils op botercrème

Stencilen op een taart bekleed met botercrème  is gemakkelijk, zolang de botercrème hard is. Steek je cake in de koelkast of in de vriezer en gebruik dan een romige botercrème om zich over de stencil te verspreiden.  Gebruik de stencils zoals boven beschreven maar wees voorzichtig als je rond de taart gaat, zodat je niet verknalt wat je net hebt gedaan.

Ook werken met Stencils? Bestel ze op onze webshop  

Kantmallen

Kantmallen zijn over de hele wereld erg populair geworden voor gebruik bij taartversieringen. Kantmallen geven iedereen de mogelijkheid om wat ooit een delicate stof was, na te bootsen in creaties of decoraties van suiker en chocolade. Om kant te maken heb je een siliconen kantmal, een  spatel, een bakplaat en kant-en-klare glazuur speciaal voor kantmallen zoals SugarVeil nodig.Neem een ​​lepel vol met het glazuurmengsel en klop het op de kanten mat. Begin met het verspreiden van de glazuur over de kantmal. Voeg zo nodig meer glazuur toe , want je moet alle gaten opvullen. Ga met je spatel vier keer heen en weer over de kantmal om er zeker van te zijn dat u alle openingen hebt opgevuld en dat er geen luchtbellen zijn.

Schraap eventuele overtollige glazuur weg en plaats op de bakplaat en warm de oven voor op 100.C. Plaats de bakplaat in de oven en zet de oven uit. Laat het ongeveer 30 minuten in de oven staan.

U weet dat de glazuur goed is als het glazuur droog aanvoelt. Als het plakkerig is, laat het uitdrogen totdat het niet meer plakkerig is. Leg de kanten mat met de voorkant naar beneden en buig het uiteinde zodat het uiteinde loskomt. Druk met je spatel op het uiteinde zodat deze niet gaat schuiven en buig de mal voorzichtig naar achter. Het kan nodig zijn om de spatel te verplaatsen.

Je kant is nu klaar voor gebruik. Je kunt het kant eenvoudig aan fondant plakken door wat water op de fondant te borstelen om de kant te laten kleven.

Aan de slag met kantmallen? 

Structuurmatten

Textuurmatten zijn een geweldige manier om eenvoudig textuur toe te voegen aan je decoratieprojecten. Of je nu een volledige textuur nodig hebt of alleen kleine accenten met textuur, je kunt met deze matten eenvoudig de look bereiken die je wilt. Structuurvellen zijn er in verschillende patronen en kunnen met veel verschillende media worden gebruikt. Gebruik de vellen om koekjes, cakes en cupcakes te structureren.

De matten zijn er in verschillende maten waardoor ze bruikbaar zijn voor alle verschillende projecten. Grotere matten kunnen worden gesneden voor kleinere projecten. De meeste matten zijn gemaakt van flexibel, lichtgewicht plastic, zodat het gemakkelijk gebogen kan worden om op je taart te passen. Je kunt beide zijden van de mat gebruiken voor 2 verschillende looks van dezelfde mat. Was de matten in warm zeepwater en bewaar deze indien mogelijk. Als je de mat met fondant gebruikt, spray deze dan licht met bakspray en veeg het overtollige vet weg zodat de fondant niet blijft plakken.

Structuurmatten op botercrème

Zet eerst de taart met botercrème  in de koelkast tot de botercrème niet meer plakkerig aanvoelt.

Gebruik je handen om de structuurmat stevig op de zijkanten van de cake te drukken. Leg vervolgens de mat op de bovenkant van de cake en rol met een deegroller over de mat. Rol niet meer dan één keer.

Structuurmatten op fondant

Methode 1:

Deze methode vereist het uitrollen van 2 aparte stukken fondant voor de zijkanten en de bovenkant van de taart.

Bedek je taart met botercrème en plaats in de koelkast totdat de botercrème niet meer plakkerig aanvoelt. Borstel een dun laagje piping gel over de botercrème. Rol de fondant uit in een lange strook van ongeveer 6 mm dik. De strip moet lang en hoog genoeg zijn om de zijkanten van de cake te bedekken. Til de fondant op en plaats het op de structuurmat. Gebruik veel druk om in één keer over de strip te rollen. Niet achteruit rollen of dubbel rollen.

Als uw mat niet lang genoeg is voor de fondantstrook, stopt u de druk vlak voor het einde van de mat. Draai de fondant om en haal het van de mat af. Pas het patroon aan zodat de structuurmat het gestructureerde oppervlak van de fondant net iets overlapt. Begin met rollen over de mat om de hele strip te structureren.

Snijd met een liniaal en een pizza snijder de fondantstrook op de exacte lengte en hoogte van de cake. Wikkel de fondant  voorzichtig rond de zijkant van de taart.

Rol genoeg fondant uit om de bovenkant van de cake  te bedekken. Deze moet ook ongeveer 6mm dik zijn. Plaats de fondant op de structuurmat en rol met veel druk over de fondant. Kantel de fondant en structuurmat om en verwijder de structuurmat.  Plaats een taartkarton van dezelfde grootte als de cake bovenop de gestructureerde fondant. Gebruik een pizza snijder om rond het karton te snijden.  Plaats de gestructureerde cirkel bovenop de cake.  Buig een rand bovenop de naad om de taart af te werken.

Methode 2:

Deze methode vereist het uitrollen van een groot stuk fondant om de hele cake te bedekken. Gestructureerde patronen kunnen met deze methode enigszins uitgerekt of vervormd raken.

Rol de fondant uit zoals je normaal zou doen om een cake te bedekken. Plaats de fondant op het structuurmat. Als het stuk fondant groter is dan je deegroller breed is, moet je de fondant in gedeelten structureren. Begin aan het ene uiteinde van de fondant en rol over met veel druk. Structureer het volgende gedeelte door in de andere richting te rollen. Draai de mat en fondant om en plaats deze over de cake. Verwijder daarna de textuurmat. Volg de normale stappen voor het bedekken van een cake in fondant, behalve geen fondant smoothers gebruiken om de fondant glad te strijken.

Je hebt nu vast wel wat leuke ideeën opgedaan om taarten te versieren. Dus u kunt nu lekker aan de slag gaan en verschillende methodes proberen.  Ik wens je heel veel decoratie plezier!

 

 

Comment Section

0 reacties op “Wat heb je nodig om een taart te decoreren?

Plaats een reactie


*