Page content

article content

Wat is banketbakkersroom?

Banketbakkersroom, of crème patissière, is iets dat elke bakker moet weten te maken. Banketbakkersroom is een dikke vla die kan worden gebruikt als vulling voor een onbeperkt aantal cakes, taarten of gebakjes. Het is gemaakt van melk, eieren, suiker, maïszetmeel (of een mengsel van bloem en maïszetmeel) en aroma’s. Vanille is de meest populaire smaak voor banketbakkersroom, maar de room kan op smaak worden gebracht met een aantal verschillende dingen, van extracten tot likeuren tot chocolaatjes en fruitmoes.

Het proces begint met het maken van het eimengsel. Klop de eieren en suiker goed tot het romig, dik en bleek is, en klop dan de bloem en het maïzena in.

Verwarm de melk en de vanillestok samen, breng het gewoon aan de kook. Zodra het kookt, haal het van het vuur en verwijder de vanillestok. Giet onmiddellijk de hete melk in het eimengsel; het is belangrijk om dit langzaam en in een gestage stroom te doen, terwijl je tegelijkertijd het eimengsel klopt. Het is niet zo ingewikkeld als het klinkt, dus maak je geen zorgen. Als je het moeilijk vindt, giet je eerst de ene helft van de melk, klop je goed samen en herhaal je met de andere helft.

Giet het mengsel terug in de pan en verwarm zachtjes opnieuw op een middelhoog vuur. Stop vanaf dit moment niet met kloppen want anders kan het schiften. Het wordt vrij snel dik en begint te koken. Eenmaal dik en kokend, blijf ongeveer 30 seconden langer kloppen voordat u deze van het vuur haalt. Je banketbakkersroom is nu klaar!

 

Banketbakkersroom gebruiken

Banketbakkersroom kan worden gebruikt in eclairs of slagroomwafels, uitgespreid in de bodem van een vlaai of gebruikt als laag in een cake. Veel vla sauzen hebben de neiging om dun en vloeibaar te zijn, zodat ze niet op dezelfde manier in gebak kunnen worden gebruikt als banketbakkersroom. Banketbakkersroom kan ook worden verzacht door slagroom er in te vouwen, voor een stijvere custard die kan dienen als vulling in cakes.

Tips en trucs:

  • Om een ​​crème achtige banketbakkersroom te maken, voegt u een paar stukken boter op kamertemperatuur toe, terwijl de custard nog warm is. Voeg een beetje per keer toe en klop tot alles goed gemengd is.
  • Om een ​​lichte banketbakkersroom te maken, vouw 1/2 kop zachte slagroom in (gemaakt door zware room in uw elektrische mixer met een beetje suiker tot zachte pieken zich vormen).
  • Voeg je favoriete aroma toe: 1-2 theelepels oploskoffiepoeder (samen verwarmen met de melk), citroenschil of sinaasappelschil, 60 gram van je favoriete chocolade (in de warme room kloppen), of een paar eetlepels fruitpuree (voeg toe zodra de custard is afgekoeld).
  • Voeg 1/2 eetlepel alcohol naar keuze toe aan de warme custard: Grand Marinier, Kirsch, cognac, rum, etc.

Comment Section

0 reacties op “Wat is banketbakkersroom?

Plaats een reactie


*